Gdy dzieci się nudzą, a dokładniej chorują, dla spokoju świętego trzeba urozmaicić im śniadanie.
Co tu będę dużo mówić -zobaczcie sami.
Gofry chrupiące, lekkie - dzieci zachwycone.
Na około 10 gofrów:
2 szklanki mleka
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1-3 łyżki drobnego cukru
1/3 szklanki oleju
szczypta soli
2 duże lub 3 małe jajka- osobno żółtka i białka
Gofrownice porządnie rozgrzać.
Mąkę, mleko, żółtka, proszek do pieczenia, sól i cukier wymieszać na gładką masę. Ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie połączyć z masą.
Piec w rozgrzanej gofrownicy do zrumienienia.
Przepis znaleziony w sieci.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz