środa, 22 lutego 2017
Pączki angielskie- ekspresowe
Te pączki są dla wszystkich zapracowanych, którzy mimo wszytko nie chcą przegapić tłustego czwartku.
Pączki angielskie pierwszy raz jadłam w Dublinie.
Najlepsze na ciepło, później troszkę "tracą"ale i tak wszyscy zjedli ze smakiem.
Przepis od "cukiereczka" z bloga
Przepis na sporą miskę pączków
300 gram serka homogenizowanego-nie słodkiego (użyłam fromage frais )
1 paczka cukru waniliowego (użyłam 1 łyżeczki pasty waniliowej)
3 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej uniwersalnej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olej do smażenia i cukier puder do posypania
Jajka utrzeć z cukrem waniliowym, dodać serek homogenizowany. Następnie dodać proszek do pieczenia, sól, mąkę i wszystko zamieszać do połączenia.
W garnku rozgrzewamy olej - optymalna temperatura do smażenia to 175 stopni C
Nabierać łyżeczką ciasto i wkładać do rozgrzanego oleju.
Smażyć na złoty kolor. Oprószyć cukrem pudrem.
Najsmaczniejsze na ciepło.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz