środa, 22 lutego 2017

Pączki angielskie- ekspresowe



Te pączki są dla wszystkich zapracowanych, którzy mimo wszytko nie chcą przegapić tłustego czwartku. 
Pączki angielskie pierwszy raz jadłam w Dublinie. 
Najlepsze na ciepło, później troszkę "tracą"ale i tak wszyscy zjedli ze smakiem.

Przepis od "cukiereczka" z bloga

Przepis na sporą miskę pączków

300 gram serka homogenizowanego-nie słodkiego (użyłam fromage frais )
1 paczka cukru waniliowego (użyłam 1 łyżeczki pasty waniliowej)
3 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej uniwersalnej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olej do smażenia i cukier puder do posypania

Jajka utrzeć z cukrem waniliowym, dodać serek homogenizowany. Następnie dodać proszek do pieczenia, sól, mąkę i wszystko zamieszać do połączenia.
W garnku rozgrzewamy olej - optymalna temperatura do smażenia to 175 stopni C
Nabierać łyżeczką ciasto i wkładać do rozgrzanego oleju. 
Smażyć na złoty kolor. Oprószyć cukrem pudrem. 
Najsmaczniejsze na ciepło.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz