wtorek, 14 lutego 2017
Czekoladowo- cynamonowe serce - Last minute.
Dziś walentynki...
Wszystkim zakochanym i tym czekającym na wielką miłość, przesyłam czekoladowo- cynamonowe serce.
Dużo mlecznej czekolady i aromatyczny cynamon.... jeszcze lampka wina i nastrojowa muzyka :)
Cudownych Walentynek Wam życzę.
Dla spóźnialskich szybki przepis.
Będzie wam potrzebna silikonowa forma w kształcie serca, dobra czekolada i aromatyczne przyprawy korzenne.
450 g dobrej mlecznej czekolady.
50 g białej czekolady
1 łyżeczka dobrego cynamonu (możecie użyć mniej )
1 łyżeczka pasty waniliowej
1 łyżeczka likieru kawowego
dosłownie na czubku noża mielonych goździków (możecie pominąć)
garść orzechów laskowych i garść suszonej żurawiny.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać cynamon, wanilię, likier kawowy, goździki. Wymieszać i przelać do formy silikonowej. Równomiernie powkładać żurawinę i orzechy.
W osobnej misce rozpuścić w kąpieli wodnej, białą czekoladę i wlać do jednorazowego, foliowego rękawa cukierniczego ( lub woreczka) odciąć końcówkę i rysować esy floresy .
Patyczkiem zrobić wzorki według fantazji.
Schłodzić w lodówce. Gdy masa stężeje ozdobić według uznania
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz