wtorek, 14 lutego 2017

Czekoladowo- cynamonowe serce - Last minute.


Dziś walentynki... 
Wszystkim zakochanym i tym czekającym na wielką miłość, przesyłam czekoladowo- cynamonowe serce.
Dużo mlecznej czekolady i aromatyczny cynamon.... jeszcze lampka wina i nastrojowa muzyka :)

Cudownych Walentynek Wam życzę.

Dla spóźnialskich szybki przepis. 
Będzie wam potrzebna silikonowa forma w kształcie serca, dobra czekolada i aromatyczne przyprawy korzenne.

450 g dobrej mlecznej czekolady.
50 g białej czekolady
1 łyżeczka dobrego cynamonu (możecie użyć mniej )
1 łyżeczka pasty waniliowej 
1 łyżeczka likieru kawowego
dosłownie na czubku noża mielonych goździków (możecie pominąć)
garść orzechów laskowych i garść suszonej żurawiny. 

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać cynamon, wanilię, likier kawowy, goździki. Wymieszać i przelać do formy silikonowej.  Równomiernie powkładać żurawinę i orzechy. 
W osobnej misce rozpuścić w kąpieli wodnej, białą czekoladę i wlać do jednorazowego, foliowego rękawa cukierniczego ( lub woreczka) odciąć końcówkę i rysować esy floresy . 
Patyczkiem zrobić wzorki według fantazji. 
Schłodzić w lodówce. Gdy masa stężeje ozdobić według uznania 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz