poniedziałek, 10 kwietnia 2017
Gofry listopadowej mamy
Przepis pochodzi od przyjaciółki z Polski- z Uszwi dokładnie.
Otrzymałam go wirtualnie - takie czasy.
Dzieci uznały te gofry jako gofry doskonałe.
Nam również bardzo smakowały.
Chrupiące i miękkie w środku.
Nie są bardzo słodkie, więc można zajadać się nimi z najróżniejszymi dodatkami. Ten przepis wchodzi na stałe w nasze dziecięce menu.
Polecam Wam ja i moje uszczęśliwione dzieci.
P.S Asiu za przepis bardzo dziękujemy :)
Przepis na 12 gofrów
3 duże jajka (białka i żółtka osobno)
1/4 szklanki oleju
1i 1/2 szklanki mleka
1 i 3/4 szklanki mąki uniwersalnej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub aromatu waniliowego
1/2 łyżeczki soli
Oddzielić żółtka od białek. Białka odstawić
Żółtka zmiksować z pozostałymi składnikami na gładką masę.
Osobno ubić białka i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Piec w dobrze nagrzanej gofrownicy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz