poniedziałek, 10 kwietnia 2017

Gofry listopadowej mamy


Przepis pochodzi od przyjaciółki z Polski- z Uszwi dokładnie.
 Otrzymałam go wirtualnie - takie czasy. 
Dzieci uznały te gofry jako gofry doskonałe. 
Nam również bardzo smakowały. 
Chrupiące i miękkie w środku. 
Nie są bardzo słodkie, więc można zajadać się nimi z najróżniejszymi dodatkami.  Ten przepis wchodzi na stałe w nasze dziecięce menu.
Polecam Wam ja i moje uszczęśliwione dzieci.
P.S Asiu za przepis bardzo dziękujemy  :)


Przepis na 12 gofrów
3 duże jajka (białka i żółtka osobno)
1/4 szklanki oleju
1i 1/2 szklanki mleka
1 i 3/4 szklanki mąki uniwersalnej
2 łyżeczki proszku do pieczenia 
4 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub aromatu waniliowego 
1/2 łyżeczki soli

Oddzielić żółtka od białek. Białka odstawić 
Żółtka zmiksować z pozostałymi składnikami na gładką masę. 
Osobno ubić białka i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Piec w dobrze nagrzanej gofrownicy. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz