Pamiętacie -Joshua's recipe for a quick dinner -?
Znajdziecie go Tu.
Ten sam młody, kreatywny kucharz z którym mam okazję pracować, zrobił obiad w 15 minut.
Pyszną pastę z sosem bolońskim na sposób Josha.
Zapraszam Was na ekspresowy przepis.
Będziemy potrzebować
200 gram mielonego mięsa wołowego
1 kieliszek dobrego czerwonego wina
1 puszka pomidorów
(300g)
1 sporą papryczkę chili
1 cebulę posiekaną w kostkę
2 ząbki czosnku- drobniutko posiekane
1 świeży pomidor- pokrojony w kostkę
1/2 czerwonej papryki- pokrojonej w kostkę
1/2 szklanki bulionu warzywnego
oregano, tymianek, kolendrę, sól i pieprz do smaku.
Cebulę, czosnek, paprykę i posiekane w kosteczkę chili podsmażyć na oliwie, dodać mielone mięsa i smażyć chwilkę. Dolać bulion przyprawy i dusić na nie dużym ogniu.
Po 5 minutach dodać pomidory z puszki i wino. Gotować na niewielkim ogniu aż płyn się zredukuje. Przyprawić do smaku solą, pierzem, siekaną kolendrą.
Podawać z penne i włoskim twardym serem nap. parmezanem
Smacznego życzymy Wam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz